Kim jest barista? To osoba, dla której parzenie kawy jest sztuką, w jakiej się doskonali. Dobry barista żyje kawą i wie o niej wszystko, jest prawdziwym mistrzem w swoim fachu. Dlatego barista zaproszony na event może okazać się jego główną atrakcją. A smaku serwowanej przez niego kawy goście długo nie zapomną!
Eventy mają zaskakiwać i zapadać w pamięć, dzięki temu firma która je organizuje jest pozytywnie kojarzona i zapamiętana ponieważ zapewnione na imprezie emocje pozostają w pamięci. Stąd firmy prześcigają się w pomysłach, jakie mają zaskoczyć gości.
Efekt? Znudzenie kolejnym pokazem sztucznych ogni, czy elementami survivalu. Tymczasem proste rozwiązania mogą okazać się dużo lepsze. Wystarczy choćby zaprosić baristę na event.
Kawa, która stawia na nogi!
Czy to szkolenie, konferencja, czy impreza integracyjna, mocna mała czarna zawsze się przyda, żeby postawić uczestników na nogi. Barista zaproszony na event będzie bezkonkurencyjny w serwowaniu pobudzającego napoju. Co więcej, poza szatańsko mocnym espresso zaproponuje też łagodniejsze napoje kawowe. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Jest kawa, będzie show!
Jak z tak prozaicznej czynności, jak parzenie kawy uczynić show? Barista zaproszony na event będzie umiał to zrobić. Wystarczy wciągnąć do zabawy wszystkich uczestników i zorganizować warsztaty parzenia kawy. Ogromne wrażenie robi zawsze nauka parzenia perfekcyjnej kawy bez użycia ekspresu. Zainteresowanie budzą też warsztaty latte art. To naprawdę niesamowite uczucie, gdy po kilkunastu minutach spod naszej ręki wychodzi pierwszy efektowny wzór namalowany na powierzchni kawy. Także przećwiczenie w praktyce robienia napojów kawowych, jakie zwykle pijemy tylko w modnych kawiarniach jest świetną rozrywką. A jakie wrażenie można później zrobić na znajomych!
Mała czarna i odrobina procentów
Jeśli zapraszasz baristę na event, nie oznacza to, że musisz ograniczać się do serwowania samej kawy. Firmy zajmujące się obsługą eventów oferują też bar z koktajlami z alkoholem. A jeśli zależy organizujesz imprezę lub konferencję w ciągu dnia, zaproponuj uczestnikom drinki warzywne i na bazie owoców. Będzie i pysznie, i zdrowo.