Słodka, zmysłowa, aksamitna – taka właśnie jest czekolada. Już jedna jej kostka potrafi zachwycić każde podniebienie. A co się stanie, jeśli swoich gości przywitasz całą fontanną płynącej, gęstej i aromatycznej czekolady? Twoje przyjęcie będzie jeszcze długo wspominane.
Fontanna Czekoladowa – Pieści Zmysły. Pobudza Ciało.
Taka fontanna czekoladowa ustawiona w łatwo dostępnym dla gości miejscu i otoczona owocami i innymi dodatkami, stanowi fantastyczny i niebanalny poczęstunek. Obok fontanny powinny znaleźć się długie patyczki do szaszłyków, na które każdy będzie mógł „nadziać” upolowany przez siebie smakołyk (np. winogrono, piankę, truskawkę) i zanurzyć go w spływającej po kolejnych piętrach słodyczy.
Pamiętajmy, że czekolada stosowana w fontannach powinna cechować się wysoką jakością. Ponadto niezwykle ważny jest jej skład, który wpływa między innymi na gęstość rozpuszczonej już czekolady. Jeśli czekolada będzie zbyt gęsta, nie osiągniemy pięknego efektu spływania.
Teoretycznie, fontannę możemy postawić sami. Wiąże się to jednak ze sporym kosztem i, niestety, ryzykiem, że źle dobierzemy proporcje. Dlatego znacznie lepiej jest skorzystać z doświadczenia innych – firma, która na co dzień oferuje fontanny czekoladowe potrafi nie tylko wybrać idealną czekoladę, ale także zadbać o całą aranżację stołu.